Mit viselnek a milliárdos cégóriások vezetői

Döntéseik hatalmas összegekre és emberek tömegeire gyakorolnak hatást, egy-egy lépésük pedig akár azt is meghatározhatja, hogy merre indul egy-egy piac. A mammutvállalatok vezetőinek nem akármilyen személyiségre van szükség ahhoz, hogy hosszú időn keresztül helyt álljanak. Mi arra voltunk kíváncsiak, vajon mit hord az, akinek tényleg nem számít, mennyibe kerül egy-egy igazi ritkaság, vagy limitált szériás karóra. Íme néhány csúcsvezető ketyegői a nagyvilágból.

A Daimler elsőszámú embere, Dieter Zetsche a Mercedes-Benz és Smart márkákat is magában tömörítő cégóriás vezetőjeként igazi különlegességet visel.

Leginkább a Chopard Mille Miglia GMT Chronograph-ját viseli, ami jelenleg 6140 dollárba, azaz  nagyjából1,6 millió forintba kerül.

Jeff Bezos, alapítója és a jelenlegi vezetője az Amazon nevű online kereskedelmi vállalatnak. Az 54 éves amerikai mágnás, elemző és befektető és mellesleg 2017 novemberétől a világ leggazdagabb embere. Nos, választása egy Ulysse Nardin Dual Time, amely 11,400 dollárba, azaz körülbelül 3 millió forintba kerül. Igen visszafogott választás, hiszen Bezos ennél jóval drágább órát is megengedhetne magának.

Nemcsak Jeff Bezos, a tech-ipar másik “Jeff”-je is kedveli a drága órákat. Jeff Weiner, a LinkedIn vezetője ugyanis nem mást, mint Audemars Piguet Royal Oak-ot hord, ez pedig 17800 dollárba kerül. 

A Microsoft vezetőjére nem mondhatnánk, hogy rongyrázó típus - az ötven éves, indiai születésű informatikus végzettségű szakember már sokkal visszafogottabb, mint az eddig felsorolt cégvezetők. Ez az óráján is érezhető, hiszen Nadella Weiner-hez és Bezoshoz képest egy lényegesen olcsóbb Breitling Colt Automatic karórát használ, amelynek ára 3,025 dollár, azaz  790 ezer forint.

Ha tetszett a cikk, kövess bennünket Instagramon is!