EGY CSIPETNYI HOLDPOR

Ez a megjelenésében teljes feketeségével elsőre szigorú benyomást keltő óra, ha figyelmet fordítunk rá, számtalan szép történetről, technikai bravúrról mesél, és nemes dolgokra emlékeztet minket, ahányszor rátekintünk.

A Romain Jerome cég mint ismeretes, szereti a kihívásokat - elég ha csak koncepciózus szériáira, a DNA családra, vagy magára a Titanic DNA-re gondolunk, melyről korábban szintén írtunk már cikket. A Moon DNA kollekció ezúttal nem a mélység, hanem a magasságok titkait rejti. Az egyik leglenyűgözőbb emberi utazás ihlette. Tiszteletét nemcsak a Hold iránt fejezi ki, hanem azon technológiai áttörések, és emberek előtt is, akik tudásukkal, erőfeszítéseikkel hozzájárultak, hogy a Holdra lépés, és a világűr meghódítása lehetővé váljon. Ennek emléket állítva, a Romain Jerome gyár számtalan saját maga által fejlesztett elemet épített a szerkezetbe.

Kezdjük mindjárt a 46 mm-es tokkal, melynek acéljába az Apollo 11 űrhajó darabkái vannak beleolvasztva. Igen, nem elírás, az Apollo 11 darabkái, de ez még csak a kezdet. Ha beljebb haladunk a számlap felé, egy a holdjáró kerekeire utaló rácsos szerkezetet találunk, ezt fogja össze elegánsan a Romain Jerome védjegyévé vált nagyvonalú X-jel, melynek fészkében a 3 segédszámlap nyugszik. Ezen elemek vitathatatlanul harmonikus összességét védi a tökéletesen csiszolt zafírüveg, mely letisztult hatásával gyönyörűen kiemeli az óra megjelenésének hangsúlyosságát és misztikusságát.

Ha ismét a tokra tekintünk, hatalmas szíjrögzítő fülekre leszünk figyelmesek, melyek masszív, már-már ormótlannak ható megjelenést kölcsönöznének a toknak. Azonban ha alaposabb vizsgálat alá vetjük ezeket a biztonsági csavarral ellátott elemeket, láthatjuk, ahogy a 4 kis talpazat a szíj hajlásával együtt mozogva rásimul viselője karjára. Mindezt olyan tökéletes finomsággal teszik, hogy – kipróbáltuk – egy vékony női karra is úgy simul, mintha csak arra készítették volna.

Fekete kaucsuk szíja sem mondható átlagosnak. Hihetetlen, de tartalmazza az Apollo 11 misszió alatt viselt szkafander szálait. Ez a nem mindennapi szíj látszólag egy átlagos fekete tüskecsatban fut össze, azonban itt is vár minket meglepetés, ez a csat valójában egy békazárat rejt maga alatt, és csupán egyetlen egyszerű mozdulattal nyitható és zárható.

 

Az óra hátlapján húzódó geometrikus vonalak között a Hold képének mása holdfelszín-mintázatú vonásokkal csillan fel. Ennek a kis alkotóelemnek már a látványa is érezteti velünk, hogy ismét egy különleges részletre bukkantunk. Ez egy olyan ötvözet, melyben holdpor és ezüst olvad eggyé a lehető legalacsonyabb oxidációs sebesség jegyében. A Holdnak ezen földi képviselője a The Moon Silver, azaz HoldEzüst természetesen mára már RJ védjegyet kapott. Ennek körívén olvashatunk arról, hogy a Moon Invader Black Metal Chrono pontosan 1969 darabos limitációval rendelkezik a Holdraszállás emlékére.

Természetesen minden egyes óra eredetiséget igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez különösen fontos, ha az ember olyan időmérőt vásárol, mely holdport, az Apolló 11 űrhajó töredékeit, és a Nemzetközi Űrállomás szkafanderének szálait tartalmazza.

A Romain Jerome, mint 2009-ben alapított svájci cég rövid idő alatt hatalmas ívet járt be. Ekkora fejlődés csak arányos mértékű elhivatottsággal lehetséges, mely bizony minden egyes remekművükben érezhető. Jelen esetben például a motiváció, hogy magasabb szintre emeljék a holdraszállás legendáját, és felerősítsék a bennünk rejlő lelkesedést, egyértelműen elérte célját.

A Moon Invader kollekció elkészítészítése esztétikai látomást, technológiai kihívást és mitológiai áttörést is jelentett számukra, de mint említettük, szeretik a kihívásokat. Ők nem az a gyár, aki más óráshatalmak által már kitaposott, biztonságos ösvényeken haladna. Ezt a céget pontosan a vakmerő kihívások lelkesítik. Olyan területeket fedeznek fel, ahol más korábban nem járt. Látomásaikat, felfedezéseiket pedig olyan minőségben juttatják el hozzánk, ahogyan az a legjobbakhoz méltó. Ez szellemiség. Ez repítette őket is a magasba, és ennek a tudatától leszünk mi is többek, amint csuklónkon egy ilyen darabra tekinthetünk.

A legendás óramárkáknál érezhetjük, ahogy feltölt minket a karunkon viselt darabok szellemisége. Hiszem, hogy a Romain Jerome holdraszállás iránti összes tisztelete és lelkesedése átöröklődik minden időmérőbe, melyet ezzel az ambíciózus, kihívásokat kereső, lehetetlent nem ismerő hozzáállással kreálnak nekünk.


Parse error: syntax error, unexpected '" => 15, "' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in /home/singnorbi/web2/stat/var/access.php on line 193