Brókerek, ügynökök, filmek - órák, amiket szívesen néztünk a vásznon is

Mindenki kedvenc tömeggyilkosát, Patrick Bateman-t nem kell senkinek bemutatni. Elvetemült karaktere ellenére, a Christian Bale által alakított befektetési bankár ízlése, azért valljuk be, nem volt rossz - a filmben egy Rolex Datejust-et viselt. Lehet, hogy ez az utóbb vetített Wall Street-i farkasokkal is összefüggésbe hozható, ahol ennek a modellnek egy újabb verziója szintén szerepelt de a lényeg ugyanaz: ez az óra ma is szimbólium.

Ha már szó esik bankárokról és megemlítettük a Wall Street páváit, ne hagyjuk figyelmen kívül, a filmből sokszor idézett karakterek ketyegőit sem. A filmben a legjobb férfi mellékszereplőként Oscar díjra jelölt Jonah Hill, azaz Donnie Azoff karaktere nemcsak Steve Madden ismételgetésével tűnik ki a filmből - a maga kis arany Rolex Daytona-jával üdítő és vicces színfoltja a pénzügyi világ ördögi körét leíró, lassan kultikusnak számító filmben.

Hol van már a Titanic és Kate Winslet vagy a Sziget és a cápák! A farkasokkal bulizó Leo kihagyhatatlan klasszikusát is érdemes górcső alá vennünk: míg sok fórumon vitatott, hogy Jordan Belfort megformálója Rolexet vagy Heuert visel-e, szerintünk egyértelmű a válasz: a Heuer Series 1000 darabját csukott szemmel is felismerjük.

És, hogy ne csak dörzsölt pénzemberekről és adóparadicsomban koktélozó rosszfiúkról essen szó: a Man in Black című filmben Will Smith egy fekete számlapos, rozsdamentes acélból készült, fekete bőrszíjas Hamilton Ventura XXL-t visel, ami több alkalommal is jól látható a filmben. A színész játéka sem rossz, de ez a darab egyértelműen viszi a pálmát. A márka érdekessége még, hogy Elvis Presley is nagy rajongója volt a márkának, számára több egyedi verzió is készült.

 

Ha már ügynök, utolsóként szót kell még ejtenünk a Spectre James Bondjának limitált szériás időmérőjéről: a víz alatti Omega Seamaster 300 "tesztelés" nem véletlenül elevenedik meg a szemünk előtt épp ebben a filmben: a 007-es megújulva tér vissza a sorozat 24. részében ezzel az egyedi rozsdamentes acél modellel.

Tetszett a cikk? Kövess minket Instagramon is!


Parse error: syntax error, unexpected '" => 15, "' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in /home/singnorbi/web2/stat/var/access.php on line 193