Breitling Navitimer 8 - az új kollekció

Minden valamire való presztízs márkának - legyen az technológia, divat, foci vagy akár szórakoztatóipar - fontos ismérve, hogy ki igazgatja és az illető korábban mit tett le az asztalra - jól mutatja a döntés értékét, hogy akár a tőzsde vonatkozó számaira is hatással van.

Az órás világban azért sajnos (vagy sem - ezt ki-ki eldöntheti maga) egy kezünkön meg tudnánk számolni a karizmatikus igazgatókat, de valószínüleg még több akad, aki fantasztikus munkát végez egy-egy brand egy helyben tartásával. 

A kivétel viszont erősíti a szabályt, a luxus óramárkák igazgatói között pedig a kevés kivételek egyike Georges Kern.

Kern 17 évig erősítette a Richemont mammutvállalatot, melynek keretében nem kevesebb, mint 15 évig vezette az IWC Schaffhausent; így pedig nem túlzás kijelenteni, hogy az IWC, amit ma fel- és elismernek a világ minden táján, mint modern, esztétikus high-end férfi óramárkát, az ő irányítása alatt alakult olyanná, amilyennek ma ismerjük. Mindemellett egy óramárka igazgatójának ritkán feladata új kollekciók kitalálása, sokkal inkább a már meglévők aktualitásának megőrzése, fejlesztése, piacképesen tartása, melyben Kern megcsillogtatta tudását, akinek személyében a Breitling olyan új vezetőre talált, aki inkább keresi, nem pedig kerüli egy márka megreformálásának lehetőségét. 

Az első változás eredménye a Breitling Navitimer 8 kollekció, amivel sokáig váratták a mélyen tisztelt órarajongókat - de az új kollekció 11 modellje rögtön feledteti is velünk ezt a hosszú csendet. A Navitimer a Breitling egyik legfontosabb típusa – még ha talán a sorozat nevét nem is, de a megjelenését biztosan a nagy többség ismeri. Férfias formája és funkcionalitással párosuló megoldásai igazi svájci bestsellerré tették az órát. Az első lépés mindazonáltal óvatosságra, semmint nagyképűségre vall, a Navitimer 8 ugyanis a svájci óraipar jolly jokerével, a vintage trenddfel indította a manővert.

Ez a Huit Aviation, amit a Breitling 1938-ban állított fel kifejezetten a katonai repülőgépek fedélzetére szerelendő műszerek, valamint a "kézi kronográfok" (tehát a mai kronográf karórák) fejlesztésére, tervezésére és gyártására. Itt készültek a 8 napos járástartalékos fedélzeti eszközök és megannyi mai szemmel nézve is szép, arányos, jól használható kronográf, melynek a Navitimer 8 állít emléket.

Az egyetlen meglepő dolog az egészben, csupán a névválasztás, amit a marketingben észlelhető mágneses viharnak tudunk be: a 11 új óra közül ugyanis egyik sem Navigation-Timer avagy avagy kifejezetten a repülés közbeni navigációhoz fejlesztett időmérő. Nincs rajtuk egy apró részlet sem, a funkcióra jellemző matematikai és időmérési skálák közül – ez a kollekció épp annyira Navitimer, mint amennyire egy Swatch vagy egy Apple okosóra - amiből természetesen azért megtaláljuk a nekünk tetsző legjobb megoldást. Lehet szemezgetni!

 

 

 

Parse error: syntax error, unexpected '" => 15, "' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in /home/singnorbi/web2/stat/var/access.php on line 193