ART OF FUSION – AZ EGYBEOLVADÁS MŰVÉSZETE

A svájci Hublot 2010 óta a Fomula 1 hivatalos óraellátója, ekkor készítette első - F1 King - modelljét, melyet azóta folyamatosan különlegesebbnél különlegesebb modellek követnek. Ezek természetesen a Formula 1 Paddock Club-jában is elérhetők, így akit a versenyt látva elönt a lelkesedés, azonnal rá is teheti kezét a számára legkedvesebb példányra.


Jean-Claude Biver (Hublot CEO) és Bernie Ecclestone

Hogy ez a hatalmas vállalat milyen szempontok alapján figyelt fel az Hublot-ra, Bernie Ecclestone szavai tökéletesen reprezentálják: „Régóta érdekelnek az órák valamint az órakészítés művészete ezért nagyon örülök, hogy ezt az üzletet ma bejelenthetem. Az Hublot iparágon belüli egekbe szökő sikere egy nagyon jól irányított eredmény, ehhez szeretnék is gratulálni Biver-nek (Jean-Claude Biver – az Hublot igazgatóságának elnöke).  Az Hublot-ban olyan energia, kreativitás és tökéletesség iránti elhivatottság van, ami remekül illeszkedik hozzánk és nem is tudnék tökéletesebb márkát elképzelni, mely alkalmasabb lenne a Formula 1 luxusórákkal való szövetségére.”


F1 King, az első kooperációs modell (balra) és a King Power Formula 1 (jobbra)

Természetesen a hangzatos szavak mögött jelentős üzleti szempontok húzódnak, melynek nyilvánvalóságát a következő eset szimbolizálja a legjobban.
2010 novemberében Ecclestone-t az utcán barátnője társaságában megtámadták, értékeiket ellopva Ecclestone 11.000 Font értékű Hublot-ját is eltulajdonították, cserébe arcán letagadhatatlan sérüléseket szereztek neki. Miután sérüléseiről készült fotóját elküldte Biver-nek, azt közös döntés alapján marketing célokra használták fel. Sokat látott emberek tapasztaltságára utal ez a lépés, s hogy miért? Egyértelmű, hogy a hírrel mindenképpen tele lett volna a sajtó. Ők azonban ezzel az egyetlen óriási marketingmozdulattal kezükbe vették az irányítást, s a kétélű fegyverként működő nyilvánosságot saját céljaikra használták fel. Annak figyelmét Ecclestone sebezhetősége helyett nagyságára, és termékére irányították. „Lám, mit meg nem tesznek az emberek egy Hublot-ért” – szól a hirdetés, ikonikus magasságokba helyezve ezzel a két vállalatot és magát Bernie Ecclestone-t.


Az Hublot és a Formula 1 kooperáció méltán elhíresült hirdetése

„Mindig is nagy csodálattal adóztam Bernie Ecclestone kivételes és egyedi eredményei előtt. Nélküle nem létezne Forma 1, ő alkotta meg ezt a globális jelenséget. Szintén nagyon csodálom azokat a pilótákat, akik képesek ezen ultra-kifinomultságú versenygépek kontrollálására, s a legkifinomultabb mozgások végrehajtására ilyen hihetetlen sebességnél. Nem szabad megfeletkeznünk a magas technológia bölcsőjéről sem, melyet a F1 képvisel. Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek ma az Hublot-val, ilyen közel Bernie-hez, a versenyhez, a pilótákhoz, az autókhoz, a fejlett technológiához, és a Forma 1 Nagydíjhoz úgy általában. Ez egy nagyon különleges kapcsolat kezdete.” – monta Jean-Claude Biver, az Hublot vezérigazgatója.
S Biver - aki az Hublot mellett már hatalmas sikereket hozott a Blancpain, Omega és TagHeuer vállalatoknak is - úgy tűnik ezúttal sem tévedett.


Jean-Claude Biver (Hublot CEO)


Parse error: syntax error, unexpected '" => 15, "' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in /home/singnorbi/web2/stat/var/access.php on line 193